DESPRE PROIECT: asociatii360.ro a fost conceput din dorința de a evidenția poziția de extremă vulnerabilitate în care se află proprietarul, gravele problemele de funcționalitate ale Legii 196/2018, dar și de felul în care această lege este înțeleasă și aplicată de persoanele implicate în activitatea asociațiilor de proprietari.
URMĂREȘTE-NE:
CONTACT: florian.munteanu@asociatii360.ro
În baza unei hotărâri aberante hotărâri de consiliu local din anul 2019 și sfidând prevederile Legii 196/2018, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea anunță că în data de 19.02.2024, ora 10:00, va organiza examenul de atestare a persoanelor fizice În baza unei hotărâri aberante hotărâri de consiliu local din anul 2019 și sfidând prevederile Legii 196/2018, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea anunță că în data de 19.02.2024, ora 10:00, va organiza examenul de atestare a persoanelor fizice care doresc să obțină calitatea de administrator de condominii.
Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, întrunit în ședință ordinară, la data de 27 septembrie 2019 (la un an după intrare în vigoare a Legii 196/2018), a adoptat – cum altfel decât – cu unanimitate de voturi (20 „pentru", 0 „împotrivă" și 0 „abțineri”), un regulament abuziv - care încalcă normele de tehnică legislativă și prevederile Legii 196/2018 - în ceea ce privește procedura de atestarea persoanelor fizice in vederea dobândirii calității de administrator de condominii.
Conform acestui regulament, persoanele care solicită atestarea calității de administrator vor adresa o cerere primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, alături de următoarele documente: copie act de identitate, copie certificat de calificare profesională pentru ocupația de administrator de condominii, certificat de cazier judiciar și cazierul fiscal.
Ulterior verificării îndeplinirii condițiilor de participare, candidații pot susține examenul în vederea eliberării atestatului de administrator. condominii.
Examenul constă într-o probă scrisă (cu durata de o oră) care va conţine întrebări din legislaţia specifică domeniului de organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari, contabilitate, cunoștințe tehnice de bază (construcţii locuinţe, instalaţii sanitare de alimentare cu apă, gaze naturale, etc.) și cunoștințe juridice de bază.
Lucrările scrise vor fi notate cu puncte de la 1 la 10 de către fiecare membru al comisiei, nota finală fiind media aritmetică a notelor acordate de către fiecare membru.
Punctajul minim necesar pentru promovarea examenului va fi 7, iar în cazul în care candidatul nu obține nota minimă stabilită, se mai poate prezenta la atestare de încă două ori.
Subiectele vor fi stabilite de către comisia de atestare în ziua examenului.
În sala de examen se vor prezenta 2 plicuri sigilate cu variante de subiecte, fiind extras aleatoriu, de către oricare dintre candidați unul dintre plicuri.
P.S.:
Florian Munteanu, site manager