Site de informare care militează pentru apărarea drepturilor legitime ale proprietarilor. Susținem informarea corectă a proprietarilor din condominii!

Termeni și condiții

DESPRE PROIECT:  asociatii360.ro a fost conceput din dorința de a evidenția poziția de extremă vulnerabilitate în care se află proprietarul, gravele problemele de funcționalitate ale Legii 196/2018, dar și de felul în care această lege este înțeleasă și aplicată de persoanele implicate în activitatea asociațiilor de  proprietari.

URMĂREȘTE-NE:

CONTACT: florian.munteanu@asociatii360.ro

Este extrem de importantă și necesară INFORMAREA PROPRIETARILOR de către toți factorii implicați în activitatea asociațiilor
11 februarie 2022

Asociații de Proprietari - INTRO „Proprietari vs. Asociații”

     Sunt unul dintre cei foarte mulți proprietari care s-au confruntat cu probleme în asociații, ceea ce m-a determinat și mă motivează în continuare să înțeleg de ce au loc derapaje atât de grave și mai ales ce soluții s-ar putea găsi pentru limitarea abuzurilor de orice fel venite din partea oricui.   

     Ca să aibă o șansă, proprietarul ar trebui să cunoască L.196/2018 și legile conexe, să lupte cu președintele, cu administratorul, cu funcționarul public și să cunoască potențialele tehnici de manipulare care pot fi folosite împotriva lui atunci când va începe să se informeze / intereseze (mai mult sau mai puțin la vedere), să întrebe sau să arate ceea ce consideră că este în neregulă cu practicile folosite în asociație. Cu certitudine, fără suportul / implicarea și a unei părți din ceilalți proprietari, misiunea devine foarte dificilă și în cele mai dese cazuri nu se va solda cu schimbări / reușite majore.

     Din nefericire, pe cei mai mulți proprietari îi interesează ceea ce se întâmplă doar după pragul ușii lor, tratând cu dezinteres modalitatea în care este administrată proprietatea comună. Sunt mii de asociații unde proprietarii participă în număr redus la adunările generale, nu se informează cu absolut nimic din tot ceea ce înseamnă activitatea asociației, decât poate atunci când le ajunge ,,cuțitul la os”, adică apar sume bani în listele de plată care pot reprezenta spre exemplu fonduri de redresare.      

     Uneori se întâmplă ca asociația să fie lăsată pe mâna a două - trei persoane (care de regulă creează anumite avantaje unor proprietari pentru a-și forma un grup de susținători), iar dacă intențiile nu sunt dintre cele mai bune, atunci este foarte posibilă apariția derapajelor de orice natură, unele dintre ele putând să determine consecințe ce pot căpăta nuanțe dramatice.

     Ca și principiu problemele pe care proprietarii le au în cadrul asociațiilor, își găsesc rădăcina și sunt consecința aproximativ a acelorași cauze. Rezolvarea (așa cum o văd eu), se poate realiza pe mai multe paliere, cu o acționare cumva simultană. În primul rând este extrem de importantă și necesară INFORMAREA PROPRIETARILOR de către toți factorii implicați în activitatea asociațiilor, apoi este nevoie de o lege succintă, clară, dar mai ales funcțională și mai avem nevoie de oameni specializați și pregătiți din punct de vedere practic să știe să aplice legea în sprijinul și în interesul proprietarilor.

 

Florian Munteanu, site manager

Alte Articole